Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Ekibi

Üniversitemizdeki  bütün  bilişim  teknolojilerini  içine  alan  ve  Bilgi  İşlem Daire Başkanlığı tarafından yönetilen bilgisayar ağlarının, sistem altyapılarının ve bilgi sistemlerinin dünya standartlarında güvenliğini  sağlamak  ve  bu  durumu  ISO  27001 Bilgi  Güvenliği  Yönetim  Sistemi sertifikası  ile belgelendirmek   üzere   Rektörlük   Makamının   Tasdiki   ile   çalışmalar   yürütülmektedir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile bilgi varlıklarımızın ve risklerin tespiti yapılarak, gerekli prosedürler, yönergeler yazılı hale getirilerek, bilgi güvenliği için farkındalık eğitimleri ve teknik uygunluklar sağlanarak Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) sertifikası her yıl yenilenmektedir.

Üniversitemiz ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Proje Ekibi kurulmuş olup aşağıda yer alan personelden oluşmaktadır. Proje Ekibi ISO 27001 BGYS Standartlarının uygulanması için gerekli tedbirleri alarak, faaliyetleri yürütmek üzere yetkili ve sorumludur. Söz konusu ekip aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Personel AdıBirimiBGYS Görevi
Prof. Dr. Ömer KÜÇÜKRektörlükYönetim Temsilcisi