Siber Olaylara Müdahale Ekibi Hakkında

Sayın Üniversitemiz Personeli;

Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) ; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 27.11.2014 tarih ve 11924119-719/84 sayılı yazısına istinaden Rektörlük onayı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde teşkil edilmiştir. (SOME hakkında detaylı bilgi için: https://bidb.kastamonu.edu.tr/index.php/birimlerimiz/some )

SOME; doğrudan ya da dolaylı olarak yapılan veya yapılması muhtemel siber saldırılara karşı gerekli önlemleri alma veya aldırma, bu tür olaylara karşı müdahale edebilecek mekanizmayı ve olay kayıt sistemlerini kurma veya kurdurma, Üniversitemizde yer alan sistemlerinin veya bu sistemlerde tutulan veya işlenen verilerin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğinde meydana gelme riski bulunan veya meydana getiren siber olayın kaynağını, nedenlerini ve sonuçlarını tespit ederek siber olayın devam etmesini, tekrarını veya zarar vermesini önleyen çalışmalar yapmakla yükümlüdür.

Bu doğrultuda; Üniversitemiz bünyesinde kullanmış olduğunuz sistemlerde yaşanan bilgi güvenliği olayları Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Siber Olaylara Müdahale Ekibi’ne  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  adresi üzerinden en geç 8 saat içinde birim amiri bilgisi dahilinde e-posta ile bildirilecek olup, olayının kaynağı SOME  Ekibi tarafından araştırılacak ve olaya müdahale edilecektir.

Bilgilerinize sunarız.