Olası Felaket Tatbikatı Başarı İle Tamamladı

2019/12 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yayımlanan Ulusal Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2020-2023) ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından bilişim sistemleri altyapısının iş sürekliliğinin sağlanması kapsamında Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) kurulmuştur.

Üniversitemiz Ana Sistem Odası’nda bulunan güvenlik duvarı ve bazı ağ cihazlarının devre dışı kalması senaryosu ile tüm trafiğin (ÜBYS, Web siteleri, Sanal Santral, PDKS ve bazı diğer kritik sunucular) kurulan FKM’den karşılanması sağlanacaktır.

Tatbikat 09.02.2024 Cuma günü saat 18:00’da başlamış olup 23:00’da sonlandırılmıştır. Tatbikat süresince Öğrenci Ders Kayıtları dondurulmuş olup tatbikat sona erdiğinde tekrar devreye alınmıştır.